ВСЕСВІТ

Остін оголосив деталі нового пакета військової допомоги від США

Національні директори з озброєнь із контактної групи активно працюють над тим, щоб задовольнити потреби України та прискорити постачання.

США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму $250 млн. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи зустріч контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині, у п’ятницю, 6 вересня.

«Радий повідомити, що президент Байден оголосить сьогодні про додатковий пакет підтримки безпеки на $250 млн для України», — зазначив міністр оборони США. Остін запевнив, що постачання зброї здійснюватиметься максимально швидко. Він також наголосив, що з моменту останньої зустрічі у форматі «Рамштайн», США взяли на себе зобов’язання щодо надання Україні допомоги на суму понад $4 млрд. «Сполучені Штати також виділили понад $200 млн на закупівлю ключових компонентів, які дозволять Україні виробляти безпілотники та системи радіоелектронної боротьби, які вона вже успішно використовує», — додав Остін.

Він зазначив, що національні директори з озброєнь із контактної групи активно працюють над тим, щоб задовольнити потреби України та прискорити постачання. США також надають свої промислові потужності задля забезпечення довгострокової підтримки України. «Але для своєї довгострокової безпеки Україна має пройти довгий шлях. Україна має продовжувати нарощувати власне оборонне виробництво, і багато членів контактної групи вже підтримують ці зусилля», — підсумував шеф Пентагону.

Нагадаємо, Зеленський на «Рамштайн»: ЗСУ контролюють понад 100 населених пунктів в Курській області.