УКРАЇНА

У ДБР розповіли, чому не вдалося затримати Дмитрука перед його втечею з України

Державне бюро розслідувань виявило ознаки підготовки до втечі народного депутата Артема Дмитрука, проте не мало законних підстав для його затримання до того, як він залишив Україну.

Державне бюро розслідувань та слідство побачили ознаки підготовки до можливої втечі народного депутата Артема Дмитрука, заявила під час телемарафону Тетяна Сап’ян, радник зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань.

«Але у слідства не було законних підстав для того, щоб убезпечити, затримати й цей план по втечі довести до провалу. Ми акцентували увагу на тому, що саме за матеріалами ДБР – Офісом і Генпрокурором була оголошена підозру. Вже після того, як він залишив територію України. Якби була підозра (до його незаконного виїзду, – ред.) – були б законні підстави», – сказала Сапьян. 

За її словами, наразі ДБР робить усе можливе, щоб встановити, як йому вдалося нелегально перетнути кордон, поза пунктом пропуску, у так зване Придністров’я. 

«Також робиться все для того, щоб встановити місце його перебування на сьогоднішній день. Зокрема, наприкінці минулого тижня ми повідомляли, що його оголошували в міжнародний розшук. Для того, щоб він потрапив у базу Інтерпола, треба ще декілька технічних моментів, коли ця процедура запускається. І тоді Україна та ДБР може розраховувати, що наші колеги, правоохоронці з інших держав будуть активно співпрацювати і матимуть законні підстави, щоб затримати нардепа на території іншої країни», – додала Сапьян.

Нагадаємо, ДБР підтвердило незаконний виїзд депутата Артема Дмитрука до Молдови. Державне бюро розслідувань підтвердило, що народний депутат Артем Дмитрук незаконно перетнув кордон і виїхав з Одеської області до Молдови.