УКРАЇНА

Ухилянти ледь не підірвалися на мінах, намагаючись потрапити до Білорусі

Прикордонники зупинили порушників, які ледь не підірвалися на мінах, намагаючись потрапити до Білорусі.

На українсько-білоруському кордоні сталася чергова спроба нелегального перетину державного кордону. Група чоловіків, яка намагалася потрапити до Республіки Білорусь, ледь не загинула, адже для своєї «подорожі» вони обрали заміновану територію. Про це повідомляють у ДПСУ.

Завдяки оперативним діям українських прикордонників, порушення було попереджено, а життя людей — врятовано. Однак це не врятувало порушників від відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

Цей інцидент вкотре підкреслює небезпеку таких дій і легковажність організаторів незаконних маршрутів. Незаконні «провідники» часто нехтують безпекою своїх «клієнтів», наражаючи їх на смертельну небезпеку. Місця, через які порушники намагаються перетнути кордон, можуть бути заміновані, і цей випадок є яскравим підтвердженням.

Прикордонна служба закликає громадян не піддаватися на обіцянки шахраїв, які пропонують незаконні способи перетину кордону. Будь-які подібні дії є не лише незаконними, а й надзвичайно небезпечними для життя і здоров’я.

Читайте також: Иран готовится передать России баллистические ракеты — СМИ

Затриманим порушникам загрожує адміністративна відповідальність, і це є ще одним нагадуванням для тих, хто розглядає нелегальні шляхи виїзду з країни.

Нагадаємо, понад 1100 окупантів, 20 артсистем та 7 танків: Генштаб оновив втрати РФ за добу. За минулу добу армія Росії втратила 1 170 окупантів, 7 танків, 9 ББМ, 20 артсистем та багато іншої військової техніки.