ВСЕСВІТ

Канцлер Австрії закликав до мирних переговорів РФ і України «без попередніх умов»

Австрійський посадовець запропонував використовувати свою країну як майданчик для переговорів між Україною та Росією.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер висловив думку, що переговори щодо врегулювання російсько-української війни мають проводитись без попередніх умов. Він запропонував Австрію як нейтральний майданчик для таких переговорів. Про це Нехаммер повідомив у соціальній мережі X.

Коментуючи заяву російського президента Володимира Путіна про нібито готовність до діалогу з Україною. Канцлер наголосив, що переговори мають відбуватися на рівних умовах і без будь-яких попередніх вимог. Канцлер Австрії Карл Нехаммер зазначив, що штаб-квартира Організації з безпеки та співробітництва в Європі розташована в Австрії.

Читайте також: Чому переговори з Путіним зараз неможливі: позиція Офісу президента

У зв’язку з цим він запропонував використовувати свою країну як майданчик для переговорів між Україною та Росією. Нехаммер підкреслив, що такі переговори мають відбуватися без попередніх умов та на рівних. «Австрія буде готова підтримувати справедливий і міцний світ, що ґрунтується на міжнародному праві, і виступатиме місцем проведення переговорів як місцеперебування ОБСЄ», — підсумував канцлер.

Раніше повідомлялося, операція на Курщині відбулася через нестачу далекобійної зброї. Україна розраховувала на отримання далекобійної зброї від союзників, проте обсяги її постачання виявилися недостатніми.