УКРАЇНА

Верховна Рада призначила Сибігу новим міністром закордонних справ

Верховна Рада України призначила Андрія Сибігу новим міністром закордонних справ, підтримавши його кандидатуру 258 голосами.

Верховна Рада України підтримала призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

За його кандидатуру проголосували 258 парламентаріїв, проти не висловився ніхто, а 28 депутатів утрималися.

Ірина Геращенко, співголова опозиційної фракції «Європейська солідарність», заявила, що під час процедури призначення було порушено традицію, згідно з якою кандидатуру на посаду міністра закордонних справ представляє президент. За Конституцією, подання кандидатів на посади міністрів закордонних справ і оборони — це прерогатива глави держави.

Під час свого виступу перед голосуванням Сибіга пообіцяв поліпшити доступ до консульських послуг для громадян України за кордоном, зазначивши, що за кордоном мешкає близько 7,5 мільйонів українців.

Нагадаємо, у Харкові пов’язали шпигуна-банкіра, який допомагав ворожій розвідці. Затриманий регулярно патрулював місто на власному автомобілі, потай фіксуючи розташування військових об’єктів за допомогою камери на своєму телефоні.