УКРАЇНА

Правоохоронці проводять обшуки у міськраді Чернігова

Причина обшуку — виявлення факту незаконного відчуження землі, що належить територіальній громаді Чернігова.

Співробітники правоохоронних органів проводять слідчі заходи у Чернігівській міській раді у справі, пов’язаній із незаконним виділенням земельної ділянки. Про це повідомило регіональне управління Національної поліції 5 вересня.

“Санкціоновані обшуки проводять у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцях проживання її керівників. Після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення», — наголошується в повідомленні. Правоохоронці виявили факт незаконного відчуження землі, що належить територіальній громаді Чернігова, що завдало значних збитків.

Читайте також: СБУ затримала інформаторку ворога, яка готувала ракетний удар по Миколаєву

За даними поліції, посадові особи надали комерційній компанії безоплатне право на забудову земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності, без проведення обов’язкового аукціону. Згодом на цій ділянці було зведено автозаправну станцію. У зв’язку зі зловживанням службовим становищем, чиновниками порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Піскун купив нерухомість у Франції та Швейцарії після того, як випустив Коломойського з-під варти у 2005 році – постанова суду.