УКРАЇНА

ППО відбила атаку: 60 з 78 «Шахедів» знищено, 15 загублено, 3 повернулися до РФ і Білорусі

Протиповітряна оборона відбила ракетний удар і атаку російських безпілотників по Україні.

У ніч на 5 вересня 2024 року українське повітряний простір стало об’єктом масованої атаки з боку ворога. Окупанти випустили балістичну ракету типу «Іскандер-М» з території окупованого Криму та застосували 78 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed». Райони пуску БпЛА включали Курськ, Єйськ та Приморсько-Ахтарськ. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Для відбиття нападу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Завдяки злагодженій роботі цих сил, вдалося збити 60 з 78 ударних БпЛА. Два з них повернулися до Росії, один — до Білорусі, а 15 БпЛА зазнали поразки на території України, ймовірно, під впливом засобів РЕБ.

На момент публікації немає підтвердженої інформації про руйнування чи потерпілих. Протиповітряна оборона працювала в Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, «священний обов’язок» відбити Курщину: Путін лицемірно заспокоїв росіян. Глава Кремля продовжує зменшувати значущість успішних операцій Збройних Сил України в Курській області.