ВСЕСВІТ

Зеленський приїде на засідання «Рамштайну»: що обговорюватимуть

Глава держави планує звернутися з проханням до союзників про збільшення військової допомоги, включаючи постачання ракет дальньої дії та додаткові системи протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати засідання Контактної групи з оборони України, відоме як формат «Рамштайн», що відбудеться у Німеччині. Про це повідомляє видання Spiegel.

За інформацією джерела, Зеленський візьме участь у засіданні 6 вересня, де проведе важливі зустрічі із західними союзниками. Президент має намір звернутися з проханням про збільшення військової допомоги, включаючи постачання ракет дальньої дії та додаткові системи протиповітряної оборони, для посилення оборонних можливостей України у боротьбі проти Росії.

Як зазначає Берлін, візит президента Зеленського на зустріч міністрів оборони країн-партнерів України в Німеччині призначений для того, щоб яскраво продемонструвати серйозність поточної ситуації, повідомляє німецьке видання. На думку журналістів, присутність Зеленського надасть засіданню політичного характеру. Зустріч Контактної групи пройде на військовій базі «Рамштайн», де також перебуватиме міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Нагадаємо, ЗМІ з’ясували, куди може влаштуватися Кулеба після звільнення з посади голови МЗС. Серед варіантів, він тепер буде зосереджений на зміцненні відносин України з Альянсом, з огляду на її прагнення до членства в НАТО.