УКРАЇНА

СБУ затримала інформаторку ворога, яка готувала ракетний удар по Миколаєву

Замовників цікавило розташування зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій Збройних сил України.

Служба безпеки України затримала інформаторку російського Головного розвідувального управління, яка намагалася підготувати ракетний удар по Миколаєву, “минаючи” системи протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Зазначається, що затримання відбулося в Миколаєві, де інформаторка збирала координати об’єктів для нової серії ракетно-дронних атак по місту. Ворог був особливо зацікавлений у розташуванні зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій Збройних сил України, щоб завдати удару, оминаючи ППО. СБУ повідомляє, що для виконання завдання російської спецслужби було залучено колишню бухгалтерку місцевого підприємства. У пошуках потенційних цілей вона пересувалася містом громадським транспортом і пішки. Жінка фіксувала об’єкти на камеру під виглядом телефонних розмов, а потім передавала інформацію у вигляді «звіту» своєму російському куратору з ГРУ, дані якого вже відомі контррозвідці СБУ.

Читайте також: СБУ затримала зрадника з «Укрзалізниці», який шпигував на користь РФ

Під час затримання у неї вилучили мобільний телефон, який використовувався для зв’язку з російською стороною. Ворожій інформаторці подали підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України – за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розміщення озброєнь та військ ЗСУ. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що у Києві затримали паліїв, які працювали на користь Росії. Чоловіки готували підпали об’єктів енергетичної інфраструктури та авто ТЦК і СП у столичному регіоні.