ЗАПОРІЖЖЯ

Відремонтували укриття та розробили графік: запорізька школа №100 повертає за парти понад тисячу учнів, — ВІДЕО

Запорізька спеціалізована школа №100 розробила зручний графік, щоб забезпечити очне навчання у змішаній формі для 1 143 учнів. Заняття будуть проводити в укритті у дві зміни.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«У першу зміну навчатиметься початкова ланка, а в другу – середня та старша. Молодші класи приходитимуть до школи тиждень через тиждень. Класи середньої та старшої школи працюватимуть тиждень в укритті, а два — дистанційно», — пояснив директор спеціалізованої школи № 100 Сергій Доновський.

В кожній паралелі навчаються 3-4 класи. В один із класів переведуть усіх дітей, які перебувають за кордоном. Для них організують навчання в дистанційному форматі. А ті діти, які живуть у Запоріжжі, навчатимуться разом в одній кімнаті укриття. Такий формат уже випробували наприкінці минулого навчального року.

У школі облаштоване просторе укриття. У ньому є три навчальні кімнати. Кожна розрахована на 60 учнів. Тут зробили капітальний ремонт. Стіни пофарбовані, а розмальовувати їх допомагали вчителі. В приміщенні є вентиляція та система фільтрації повітря. Вбиральні облаштовані з нуля: проведено комунікації та встановлено нову сантехніку. Також заклад планує закупити акустичні штори, щоб мати можливість розділити одну кімнату на два класи.

«Укриття безпечне, тому що воно залите бетоном. Це частина фундаменту школи. Також тут доволі тепло. Температура тримається на рівні 22-24 градуси. Є дошки, мультимедійний проєктор з екраном. Сюди можна принести приладдя для природознавчих предметів», — розповів Сергій Доновський.

Укриття забезпечене вогнегасниками, аптечками, ліхтариками, генератором, запасами питної та технічної води, їжі тривалого зберігання. Також тут є швидкісний безпровідний інтернет.

Після екскурсії до укриття 90% батьків учнів хочуть, щоб їхні діти навчались очно.

Школи в окупації: на тимчасово захоплених територіях ворог навчає вчителів виявляти «проукраїнських дітей»


Читайте також:

Набрали кілька десятків маргіналів: окупанти провалили вербування до лав російської армії на окупованій частині Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!