ЗАПОРІЖЖЯ

Запорізька область переходить на змішаний формат навчання: він охопить 60 тисяч дітей та підлітків

З нового навчального року у змішаному форматі будуть здобувати освіту понад 60 тисяч вихованців дитячих садочків, шкіл та закладів профтехосвіти Запорізької області.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Очно у змішаному форматі виключно в укриттях навчатимуться понад 46 тисяч школярів у 122 школах і понад 4 тисяч дітей в 71 дитячому садку.

Також у змішаному форматі запрацюють усі 18 запорізьких професійно-технічних навчальних закладів, які охоплюють 10 тисяч студентів. Окрім цього, 12 коледжів із 30, що є на території області, розпочнуть очне навчання. Решта працюватиме дистанційно.

В онлайн-форматі залишаться школи, де поки що немає безпечного освітнього середовища, релоковані заклади освіти без власних приміщень і діти за кордоном.

Як розповіла під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна, до 1 вересня провели опитування серед батьків, вчителів і керівників шкіл. Майже 52 % батьків з 25 тисяч опитуваних відповіли, що для своєї дитини вони обрали очну освіту в змішаному форматі. Також 88 % керівників закладів освіти підтримали очне навчання.

«Навчання буде проходити виключно в укриттях. Воно може бути організоване по змінах або графіках. Школярі, можливо, не кожен день матимуть змогу ходити до школи. Але, як мінімум, вони будуть залучені до освітнього процесу, будуть бачити вчителя, будуть спілкуватися між собою», — зауважила Людмила Бухаріна.

У Запоріжжі та області продовжують будувати підземні школи. Очікується, що їх буде вісім. Вони з’являться у Запоріжжі, Кушугумській, Широківській та Біленьківській громадах.

Також до старту нового навчального року у Запорізькій області планують відремонтувати понад 50 шкільних укриттів.

Нагадаємо, цей навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 до 30 червня 2025. Раніше у Запоріжжі показали, як ведуть роботи на місцях майбутніх підземних шкіл.

Відключення світла у Запоріжжі: графік на суботу, 31 серпня


Читайте також:

Примусова паспортизація та чорні списки: що відбувається у Кирилівці після приходу окупантів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!