ВСЕСВІТ

Боррель: ЄС надасть Україні 700 тисяч снарядів із запланованого мільйона

Боррель підкреслив, що Європейський союз не планує вступати у війну з Росією, а просто хоче допомогти Україні захиститися від РФ.

Євросоюз підготував для Збройних Сил України 700 тисяч артилерійських снарядів з обіцяного мільйона. Промисловість активно набирає обертів. Про це повідомив головний європейський дипломат Жозеп Боррель напередодні зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС.

«Ми зараз на рівні приблизно 700 тисячі снарядів 155-мм калібру. Ми ще не на цільовому показнику, але Захід нарощує можливості», — зазначив Боррель. За його словами, промисловість країн Європейського союзу ще нарощує потужність, тому виробництво боєприпасів продовжується, також дипломат наголосив у підтримці України. «Я хочу наполягати на тому, що ми будемо підтримувати Україну, ми передбачаємо можливість націлювання на території Росії», — додав він.

Читайте також: Америка все ще не дозволяє Україні бити своєю зброєю вглиб РФ

Боррель відмітив, що Європейський союз не планує вступати у війну з Росією, а лише хоче допомогти Україні у боротьбі з російською агресією. Щодо відправлення військових інструкторів в Україну, зауважується, що це питання не стоїть на порядку денному. Натомість йде обговорення створення координаційного центру в Україні. Окрім того, дипломат повідомив, про збільшення кількості українських військових, які навчаються в ЄС. Планується підготувати 60 тисяч військових.

Раніше повідомлялося, що США збільшать виробництво Javelin, частину комплексів передадуть Україні.