ВСЕСВІТ

Боррель закликав дозволити Україні бити західною зброєю по РФ

Голова дипломатії ЄС, Жозеп Боррель, висловив підтримку Україні у розширенні можливостей застосування наданої зброї.

Головний дипломат ЄС, Жозеп Боррель, закликав країни-партнери не накладати обмеження на використання зброї, наданої Україні, зокрема для ударів по російських цілях. За інформацією видання  il Messaggero, цю заяву Боррель зробив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Брюсселі.

Під час неформальної зустрічі, присвяченої питанням зовнішньої політики та безпеки, голова дипломатії ЄС висловив підтримку Україні у розширенні можливостей застосування наданої зброї. «Обмеження на використання зброї, переданої Україні, мають бути зняті, має бути дозволено повне використання (зброї — ред.) для завдання ударів по військових цілях у Росії відповідно до міжнародних правил», — зазначив Боррель.

Читайте також: Чи варто зараз говорити з Путіним: що думає Зеленський

Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС, закликав європейські країни збільшити обсяг військової допомоги Україні та висловив стурбованість через повідомлення про можливе скорочення підтримки з боку Німеччини. У своїх заявах він наголосив на необхідності посилення військової підтримки для забезпечення успішної оборони України та запобігання ослабленню її позицій у поточному конфлікті.

Нагадаємо, США збільшили виробництво снарядів для України на 50%.