УКРАЇНА

Міністерство економіки планує запуск системи економічного бронювання восени

Система економічного бронювання може принести бюджету України 40 мільярдів гривень щорічно.

Міністерство економіки України розробляє кілька варіантів економічного бронювання, які планується запустити в жовтні-листопаді. Про це повідомив представник міністерства на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики, передає «Економічна правда».

За його словами, для повноцінного запуску економічного бронювання знадобиться певний перехідний період, але вже до жовтня або листопада система може почати діяти. За найобережнішими оцінками, впровадження економічного бронювання здатне щорічно приносити до бюджету близько 40 мільярдів гривень. Зараз розглядаються кілька можливих моделей цієї системи.

Народний депутат Ярослав Железняк уточнив у своєму телеграм-каналі, що на засіданні комітету Міністерство економіки підтвердило роботу над упровадженням економічного бронювання, при цьому одним із можливих критеріїв відбору може стати рівень заробітних плат.

“Наразі напрацьовується декілька моделей, але для остаточного рішення чекають на позицію вищого політичного керівництва… Тому їм потрібна місячна звітність по податках на зарплати в податковому законі”, — розповів він.

У Верховній Раді станом на 29 серпня зареєстровано кілька законопроектів, які передбачають концепцію економічного резервування військовозобов’язаних від призову під час мобілізації. 

Нагадаємо, експерт пропонує ввести в Україні 10-годинний робочий день. У розпал війни звучать пропозиції про збільшення робочого дня українців до 10 годин.