УКРАЇНА

На Лиманському напрямку росіяни застосовують тактику «випаленої землі»

Вперше за довгий час ворог використовував у цій місцевості важку техніку.

Російські війська регулярно використовують вогнеметні системи ТГС-1А «Сонцепек» для ударів по українських позиціях на Лиманському напрямі. Про це повідомив офіцер секції планування бригади «Рубіж» Національної гвардії України Дмитро Кожубенко, в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, окупанти знищують українські позиції системами «Сонцепьок». Ця зброя здатна спалити великі площі, тож тримати оборону надалі там неможливо. Він також зазначив, що дії окупантів викликають подив, оскільки навіть якщо їм вдасться захопити ці території, утримувати та обороняти їх надалі буде вкрай складно. Дмитро Кожубенко наголосив, що на Лиманському напрямі штурмові дії ворога відбуваються майже щодня. У більшості випадків штурми здійснюються невеликими групами по 2-4 особи, але сьогодні противник вперше за довгий час використовував важку техніку.

Читайте також: Росія каже про переміщення білоруської техніки до кордону з Україною: у ДПСУ відреагували

«Ми вже думали, що її вже немає, але противник показав, що техніка є. Але вони були зупинені, оператори FPV-дронів їх виявили і знищили. Артилерія потім добивала те, що залишилося від піхоти», — підсумував офіцер.

Раніше повідомлялося, що ворог штурмує Запорізький напрямок, після трьох днів тиші. Наступ росіян свідчить про їх прагнення зберегти контроль над стратегічно важливими районами Запоріжжя.