ВСЕСВІТ

Лукашенко: Білорусь не братиме участі у війні за межами країни

Олександр Лукашенко заявив, що ніколи не віддасть наказ атакувати інші країни і воювати за межами Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ніколи не накаже атакувати інші країни і воювати за межами Білорусі. Ці заяви Лукашенко зробив на зустрічі, присвяченій актуальним питанням інформаційної політики, відео з якої опублікував Telegram-канал Пул первого.

У своїй промові Лукашенко зазначив, що стосовно української кризи (так він називає російську агресію проти України — ред.) Білорусь дотримується ясної та чесної політики. Він додав: «Читаю огляди світових ЗМІ і стає погано: ‘Лукашенко те, Лукашенко це…’. Завтра скажуть, що він віддасть наказ, і війська вирушать туди. Жодних наказів про вихід за межі нашої країни не було і не буде. Воювати ми будемо тільки в разі агресії проти нас. На цьому все».

Лукашенко також підкреслив, що в Білорусі пропагуватимуть «тільки білоруську правду», оскільки, за його словами, для цього достатньо наявних тем, вигідних країні.

«Ми перебуваємо в унікальній ситуації: нам не потрібно ні брехати, ні щось вигадувати. А інші країни змушені подавати інформацію у вигідному світлі, так би мовити. Нам це не потрібно. Нам достатньо показувати все, як воно є», — резюмував Лукашенко.

Читайте також: ДБР підтвердило незаконний виїзд депутата Артема Дмитрука до Молдови

Важливо зазначити, що Росія протягом усього повномасштабного вторгнення використовує територію Білорусі для своїх військових операцій, включно з атаками на Україну ракетами, а також для розміщення військ, лікування поранених і перекидання озброєння.

Нагадаємо, ISW: наступ ЗСУ на Курщині сповільнився, РФ посилює оборону. Російські військові блогери підтверджують уповільнення атак Збройних Сил України, що дозволяє російському ворогу поступово стабілізувати ситуацію.