УКРАЇНА

Держводагентство підтвердило забруднення Сейму та Десни

Органічне забруднення річки Сейм досягло Десни, що спричинило занепокоєння екологів.

До Десни вже потрапило забруднення з річки Сейм. Це органічне забруднення, хімічних та високотоксичних речовин не виявлено. Про це сказав голова Держводагентства Михайло Янчук в ефірі телемарафону.

«Станом на зараз можемо констатувати, що відбулося забруднення річки Сейм. Фіксуємо переміщення цього забруднення. Воно вже досягло річки Десна», — сказав він.

З його слів, Державне агентство водних ресурсів України, відповідні підпорядковані водогосподарські організації та лабораторії, а також лабораторії Державної екологічної інспекції наразі проводять постійний щоденний моніторинг якості води у річках Сейм та Десна.

«Хімічних або високотоксичних забрудників не зафіксовано. Це органічне забруднення», — додав Янчук.

За словами Голови Держводагентства, наразі зусилля всіх служб сконцентровані на ліквідації цієї ситуації, із залученням науковців та додаткових експертів.

«Також варто зазначити, що за дорученням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля сьогодні буде проведено засідання Державної комісії з ТЕБ та НС. За результатами цього засідання будуть надані відповідні доручення органам виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо локалізації та ліквідації наслідків», — додав чиновник.

Нагадаємо, у річці Десна виявили токсичну речовину, які стікають з РФ.У річці Десна, яка протікає нижче від кордону з Росією, виявлено токсичну речовину.