УКРАЇНА

Додаток Резерв+ стане онлайн-ТЦК: Міноборони

Нові функції дозволять автоматизувати багато процесів, пов’язаних з військовим обліком, і зробити їх більш доступними для громадян.

Мобільний застосунок «Резерв+» планують перетворити на онлайн-рекрутинговий центр, а також додати функцію онлайн-рекрутингу для мобілізації у два кліки. Про це в інтерв’ю Forbes Україна повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Чорногоренко.

«Оновити свої дані через «Резерв+» змогли 3,2 млн осіб. Зараз у нас є великий план, як перетворити «Резерв+» на ТЦК онлайн», — розповіла вона.

Також відділ цифровізації розробляє функцію онлайн-рекрутингу, яка дасть змогу підписати контракт або мобілізуватися у два кліки.

Крім того, передбачено три категорії відстрочок: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

Читайте також: Україна може бити зброєю США по Курщині — Пентагон

«Іноді користувачі плутають «Резерв+» з повним захистом від необхідності коригувати свої дані в ТЦК. Це не відповідає дійсності. Для повної інтеграції онлайн-послуг, таких як постановка на військовий облік, потрібен час. Цей процес займе близько півроку, щоб налагодити роботу бекенд системи в ТЦК», — додала Чорногоренко.

Вона також зазначила, що застосунком щодня користуються 100 000 осіб і висловила впевненість, що «Резерв+» продовжить стабільно зростати до кількох мільйонів користувачів.

Нагадаємо, США збільшили виробництво снарядів для України на 50%. Артснаряди призначені для України у рамках оборонної допомоги. Запуск додаткових виробничих потужностей підприємства планується найближчим часом.