УКРАЇНА

Міноборони розширює можливості «Резерв+»: подробиці

Застосунок «Резерв+» доповнять новими функціями, які спростять процес мобілізації та рекрутингу.

Міністерство оборони України готується додати нові функції в застосунок «Резерв+», що має сприяти збільшенню кількості користувачів на кілька мільйонів. Ці плани озвучила Катерина Чорногоренко, заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, на Business Breakfast.

Читайте також: Україна закликала Білорусь відвести війська

За словами Чорногоренко, застосунок буде доповнено функцією онлайн-рекрутингу, що дасть змогу користувачам підписувати контракти або мобілізуватися в кілька кліків. Також буде запроваджено три типи відстрочок: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

Чорногоренко зазначила, що очікується значне збільшення кількості користувачів завдяки цим нововведенням і постійним поліпшенням застосунку. Наразі в «Резерв+» зареєстровано 3,2 мільйона осіб, з яких щодня активно користуються застосунком близько 100 тисяч.

«Ці цифри є важливим показником. Ми будемо прагнути до їх збільшення. Я, як керівник команди, у постійній консультації з партнерами, впевнена, що якщо продукт потрібен і містить важливі функції, його популярність зростатиме природним чином», — додала вона.

Нагадаємо, працівникам ТЦК дозволили стріляти на ураження: в якому випадку. Рішення застосовувати вогнепальну зброю, було ухвалене Волинським обласним ТЦК та СП.