УКРАЇНА

З 17 липня при виїзді з України перевіряють військово-облікові документи у чоловіків від 18 до 60 років

Починаючи з 00:00 17 липня, прикордонники перевіряють військово-облікові документи у всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60 років при виїзді з України.

Починаючи з 00:00 17 липня, прикордонники перевіряють військово-облікові документи у всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60 років при виїзді з України. Жодних конфліктів або збільшення кількості відмов на кордоні не спостерігається. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі «Українській правді»

Читайте також: Дрони атакували авіабазу в Іраку, де розміщені війська США — ЗМІ

«Відсьогодні наявність військово-облікового документа під час перетину кордону обов’язкова умова для всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60. Така норма почала застосовуватись починаючи з 00.00. З початку запровадження цього нововведення на кордоні поки не відмічається якихось моментів, щоб свідчили про зниження кількості перетинів, або призводили до непорозумінь чи конфліктних ситуацій”, — повідомив Демченко. 

За його словами більшість чоловіків, які перетинали кордон мали необхідні документи, зокрема і військово-облікові. 

“Звісно були й відмови в перетині кордону, але їхня кількість незначна, лише кілька десятків: хтось забув взяти військово-обліковий документ, а хтось його взагалі не мав. Станом на 7 ранку таких випадків майже 40. В той же час зазначу, що в попередні дні, до сьогоднішнього числа, загальна кількість відмов у перетині кордону на виїзд через невідповідність умов виїзду коливалася на рівні 170-200 осіб. Також зазначу, що категорії осіб, яким відповідно до Правил перетинання кордону громадянами України, дозволено виїзд з України, на даний час не змінювалися», — повідомив речник. 

Нагадаємо, Джо Байден назвав умову, за якої покине президентські перегони. Американський лідер готовий покинути президентські перегони, тільки якщо лікар скаже йому, що він серйозно хворий.