УКРАЇНА

Немає жодної ГЕС, котра не була атакована ворогом: заява Укргідроенерго

Відновити пошкодження гідроелектростанцій потрібно якнайшвидше, але це складно через постійні ворожі обстріли.

Усі гідроелектростанції України зазнали ворожих атак, що призвело до значних втрат у виробництві електроенергії. Українські ГЕС втратили близько 40% своєї генераційної потужності. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на генерального директора «Укргідроенерго» Ігоря Сироту.

«На сьогоднішній день, на жаль, немає жодної станції, яка б не атакована російським агресором. Понад 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми розуміємо, що втрачаємо і втратили чимало», — зазначив Сирота.

За словами директора «Укргідроенерго», Каховську ГЕС було повністю знищено, а ДніпроГЕС зазнала серйозних пошкоджень. Інші гідроелектростанції також постраждали, але зараз ведуться роботи з їх відновлення. Він наголосив, що до похолодання треба відновити пошкодження якнайшвидше, але це складно через постійні ворожі обстріли. “Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко», — зауважив Сирота.

Читайте також: У Байдена очікують на результати «авантюри» в Курській області — WSJ

Слід зазначити, що українські гідроелектростанції втратили близько 40% своєї генерації, а теплові станції – понад 80%. Оскільки ці об’єкти відіграють ключову роль у балансуванні енергетичної системи країни, виник дефіцит генерації, що балансує.

Раніше повідомлялося, що екстрені відключення електроенергії діють в Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях.