ВСЕСВІТ

Кулеба вирушає до Польщі та Брюсселя: яка мета поїздки

Ключовими темами обговорень буде збільшення військової допомоги для України від ЄС та держав-союзників та зміцнення ППО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Польщу та Бельгію у середу та четвер. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу МЗС.

Сьогодні 28 серпня Кулеба прибуде до Польщі, де проведе переговори з польським колегою Радославом Сікорським. У рамках візиту вони також візьмуть участь у форумі «Campus – the Future of Poland», який пройде в Ольштині на півночі Польщі. Потім Кулеба вирушить до Брюсселя для участі у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

В Міністерстві закордонних справ зазначили, що темою обговорень будуть збільшення військової допомоги для України від ЄС та держав-союзників, зміцнення ППО, та розвиток переговорів про вступ України до ЄС. Також мова піде про «залучення широкої глобальної підтримки «формули миру» на шляху до другого Саміту миру».

Нагадаємо, що у середу Рада Безпеки ООН проведе засідання щодо ситуації в Україні. Засідання проводиться на вимогу представників США та Словенії і було скликане напередодні останньої масованої атаки Росії на Україну.