ЗАПОРІЖЖЯ

В Запорізькій ОВА повідомили, скільки військовослужбовців вчора звільнили з російського полону

У День Незалежності України, 24 серпня, відбувся обмін військовополоненими. Додому повернулись 155 українських військовослужбовців Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. Серед них є і мешканець Запорізької області.

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

«Серед звільнених один військовослужбовець із Запорізької області. Чекаємо вдома всіх українців, які наразі знаходяться у полоні ворога», – написав Федоров.

В Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими додали, що усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у перші місяці повномасштабного вторгнення. Серед інших вдалося визволити 9 незаконно засуджених оборонців.

«Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров’ям внаслідок поранень, а також через недотримання Росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати», – йдеться в повідомленні.

Ворог атакував оборонні рубежі захисників на Оріхівському напрямку


Читайте також:

Зруйновано 29 будинків, поранено людей: ворог завдав сотні ударів по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!