ЗАПОРІЖЖЯ

В Запорізькій області загарбники завели справи на батьків, чиї діти не ходять до шкіл

Російська окупаційна влада влаштувала рейди на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Вони шукають дітей, які не відвідують захоплені росіянами навчальні заклади.

Про це повідомив «Бердянськ сьогодні».

В Приморському районі загарбники відзвітували про черговий рейд по будинках. Представники відділу опіки та піклування окупаційної адміністрації разом з російськими силовиками обійшли родини, щоб змусити батьків віддати дітей на «навчання» в окуповані школи.

Аналогічна ситуація і в селах Бердянського району. Після рейдів там вже проходять засідання псевдо комісії «у справах неповнолітніх та захисту їх прав» на яких розглядають матеріали на п’ятьох батьків.

«Зараз їх змусять заплатити штраф за адміністративне порушення нібито за «Невиконання або неналежне виконання батьками або іншими законними представниками неповнолітніх обов’язків щодо утримання, виховання, навчання, захисту прав та інтересів неповнолітніх». А далі, їм погрожують, що якщо після цього вони не віддадуть дітей до рашистських шкіл, то їх позбавлять батьківства», – пише видання.

Окупанти вербують молодь вступати в пропагандистську організацію, яку нещодавно відкрили в Запорізькій області  


Читайте також:

У Запоріжжі почали будівництво ще однієї «підземної школи»: коли планують завершити роботи, — ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!