ЗАПОРІЖЖЯ

У Запоріжжі почали будівництво ще однієї «підземної школи»: коли планують завершити роботи, — ФОТО, ВІДЕО

Два тижні тому на правому березі Запоріжжя почали зводити нову «підземну школу» на базі колегіуму «Елінт». Роботи ведуться цілодобово. на сьогодні, підготовчі роботи завершено. Скоро тут заливатимуть основу фундаменту навчального закладу.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Нині підрядник вже облаштував під’їзд до будівельного майданчика, переніс опори освітлення, провів гідроізоляційні роботи. За кілька тижнів тут заливатимуть бетон.

Директорка колегіуму зазначила, що в закладі освіти майже тисяча учнів, які зможуть очно вчитися у дві зміни, коли заклад добудують.

«Деякі наші діти виїхали за межі області чи за кордон. Але батьки вже зараз говорять, що як тільки відкриється «підземна» школа, разом із дітьми одразу ж повернуться до Запоріжжя», – каже Олена Зайковська, директорка закладу.

Кошторисна вартість проєкту – 112,7 мільйона гривень (77,8 мільйона з державного бюджету та 34,9 мільйона – з обласного). Завершити роботи планують до кінця поточного року.

Наразі триває будівництво двох «підземних» шкіл в Запорізькому районі та чотирьох – у Запоріжжі. У вересні стартує будівництво ще однієї «підземної» школи в Запорізькому районі. Паралельно тривають капітальні ремонти 20 укриттів у закладах освіти. Все це дозволить 50 тисячам школярів вчитися офлайн.

Окупанти знищили краєзнавчий музей в Запорізькій області: наслідки обстрілу, — ФОТО


Читайте також:

Меморіал пам’яті поповнили 76 сторінками про полеглих воїнів з Запоріжжя

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!