УКРАЇНА

Росіяни активізувалися за двома напрямками: яка ситуація на фронті

Також російська артилерія продовжує обстрілювати прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей.

Станом на вечір 23 серпня російські окупанти здійснили 79 атак на позиції українських військ. Найбільша активність ворога відзначена на Покровському та Курахівському напрямках, де відбулося понад третина всіх атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. У Генштабі також наголосили, що російська артилерія продовжує обстрілювати прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей. Крім того, стало відомо, що сьогодні ворожа авіація завдала 14 ударів по території Курської області РФ з використанням 20 авіаційних бомб, що коригуються (КАБ).

Ситуація за напрямами:

  • На Харківському напрямку російські сили чотири рази намагалися штурмувати позиції українських підрозділів у районах Глибокого, Стариці та Вовчанська. Наразі тривають три бойові зіткнення.
  • На Куп’янському напрямку ворог атакував дев’ять разів. Українські захисники успішно відображають штурми противника поблизу Петропавлівки, Курилівки, Сіньківки та Стельмахівки. Два бойові зіткнення продовжуються. Противник активно використовує авіацію, скинувши десять авіабомб (КАБ), що коригуються, на райони населених пунктів Новоосиново, Богуславка і Кругляківка.
  • На Лиманському напрямі ворожі сили продовжують атаки в районах Дружелюбівки, Новосадово, Невського, Торського та Тернів. З початку доби українські війська відбили вісім атак на цій ділянці фронту. Поблизу Тернів бій продовжується.
  • На Сіверському напрямку противник сім разів намагався прорвати українські позиції поблизу Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки та Спірного. Усі атаки були відбиті нашими захисниками.
  • На Краматорському напрямку окупанти здійснили чотири штурмові атаки поблизу Івановського та Калинівки. У районі Калинівки тривають два бойові зіткнення.
  • На Торецькому напрямі зафіксовано п’ять ворожих атак. Противник настає поблизу Нелипівки та Торецька. Українські захисники успішно відбили три атаки, дві продовжуються. Авіація агресора завдала ударів по населеному пункту Дружба, використовуючи некеровані авіаракети.
  • Найбільш напружена ситуація на Покровському напрямі. З початку доби окупанти зробили 20 спроб атакувати наші позиції в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Пташиного та Зеленого Поля. Сили оборони відбили 11 атак, а дев’ять боїв ще тривають.
  • На Курахівському напрямі ситуація також залишається напруженою. Окупанти 15 разів намагалися атакувати наші підрозділи, намагаючись просунутися в районах Костянтинівки, Георгіївки, Красногорівки та Карлівки. Бої продовжуються на п’яти ділянках.
  • На Времівському напрямку російські війська сім разів намагалися наступати на позиції українських сил. Поблизу Вугледару, Водяного та Костянтинівки наші захисники відбили три атаки, проте битви біля Водяного ще продовжуються. На інших напрямках противник активних дій не робить, але використовує бомбардувальну та штурмову авіацію, а також веде артилерійські та ракетні обстріли позицій українських військ та населених пунктів.

Раніше повідомлялося, що ворог обстріляв Харківщину, загинули люди.