УКРАЇНА

Росія не перекидатиме війська зі сходу України на Курщину — ЗМІ

Таке рішення ухвалило військове командування Росії.

Незважаючи на прорив ЗСУ Курської області, війська РФ продовжують наступ на Донеччині. Відомо, що ворог робить спроби навіть відбити атаки українських військ на Курщині.

Про це пише Bloomberg.

За повідомленням секретного співрозмовника, наближеного до керівництва РФ, росіяни не планують перекидати велику частину військ з України в Курську область. Таке рішення ухвалило військове командування Росії, тож більшість підрозділів окупантів залишаються на лінії фронту в Донецькій області. Зазначається, що речник Кремля, Дмитро Пєсков і Міноборони Росії не відповіли на запити Bloomberg про коментарі.

Читайте також: США объявят о новой помощи для Украины — АР

За даними Інституту вивчення війни, частина російських сил була перекинута на Курщину, але малоймовірно, що це були війська з передової. «Кремль, можливо, не поспішає відкидати українські сили з регіону і натомість продовжить віддавати перевагу своїм наступальним операціям на сході України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українські військові взяли під контроль черговий населений пункт в Курській області. Про це Головнокомандувач Олександр Сирський наголосив у доповіді Володимиру Зеленському.