УКРАЇНА

В Україні фіксується зниження споживання електрики

Цьому посприяло похолодання на більшості території України та збільшення генеруючих потужностей.

Станом на сьогодні, 23 серпня використання електроенергії знизилося на 6,9%. Зменшенню посприяло похолодання на більшості території України та збільшення генеруючих потужностей.

Про це повідомили в Укренерго.

«Завдяки зниженню температури у західних, північних та центральних областях – рівень споживання знизився. Сьогодні, 23 серпня, станом на 9:30 він на 6,9% нижчий, ніж попередньої доби», – наголосили в повідомленні. Слід зазначити, що через російські обстріли та з інших причин повністю або частково без світла залишається 531 населений пункт.

Читайте також: Шольц: ЗСУ не довго протримаються в Курській області

У Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській і Миколаївській областях є відключення через бойові дії. Також, з технічних причин, електроенергія була відсутня на Київщині та Дніпропетровщині. Відомо, що на сьогодні запланований імпорт електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 19 010 МВт-год. Експорт не відбувається.

Нагадаємо, що у ніч на 23 серпня у Києві та кількох областях була оголошена повітряна тривога через загрозу застосування балістичного озброєння.