ВСЕСВІТ

Над АЕС у Німеччині помітили підозрілі дрони

Не відкидається, що їх можуть запускати агенти Кремля.

У Німеччині було помічено невідомі безпілотники над промисловою зоною у землі Шлезвіг-Гольштейн. Не відкидається, що їх можуть запускати агенти Кремля з кораблів у Північному морі.

Про це повідомив Bild у четвер, 22 серпня.

Зазначається, що дрони швидко пролетіли над промисловою зоною зупиненої АЕС, там знаходиться термінал скрапленого природного газу та хімічні заводи. У зв’язку з цим співробітників поліції Шлезвіг-Гольштейна було приведено в бойову готовність. Відомо, що 20 серпня над АЕС теж пролітав дрон, він рухався зі швидкістю 100 кілометрів на годину. Скоріш за все, це був військовий безпілотник.

Читайте також: Німеччина допомагатиме Україні без жодних «але»: подробиці

«Прокуратура Фленсбурга підтверджує порушення попередньої справи за підозрою в агентурній діяльності з метою саботажу через неодноразові польоти безпілотників над найважливішими об’єктами інфраструктури в Шлезвіг-Гольштейні», – зазначив у коментарі старший прокурор Бернд Вінтерфельд.

Польоти дронів у Німеччині почали фіксувати ще 8 серпня. У Службі державної безпеки ФРН не відкидають, що це безпілотники Орлан-10, які Росія застосовує у війні проти України. Радіус дії цих дронів становить від 500 до 600 км.

Нагадаємо, раніше Німеччина підозрювала Росію у диверсіях на військових базах.