УКРАЇНА

Росія убила двох людей на Сумщині, скинувши КАБи

Ворог продовжує порушувати закони війни, на Сумщині загинули двоє цивільних, одна жінка поранена.

У четвер, 22 серпня 2024 року в результаті ворожої атаки на прикордонні Сумщини загинули двоє літніх чоловіків, а одна жінка була поранена. Ворожі сили, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, завдали удару по цивільній інфраструктурі Есманьської громади Шосткинського району. Про це повідомляє прокуратура Сумщини. 

Читайте також: Голова МАГАТЕ поїде на Курську АЕС: деталі візиту

За повідомленням Сумської обласної прокуратури, окупанти скинули два керовані авіабомби (КАБи) на цивільні об’єкти громади близько 13:00. В результаті атаки загинули двоє чоловіків віком 74 та 67 років. Дружина одного з загиблих отримала поранення та була негайно госпіталізована.

Прокуратура Сумської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Зараз правоохоронці спільно з прокурорами документують наслідки обстрілу, збираючи докази для подальшого розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, голова МАГАТЕ поїде на Курську АЕС: деталі візиту. Голова МАГАТЕ оцінить стан електропостачання та під’їзних шляхів і поговорить з керівництвом АЕС.