УКРАЇНА

Українська ППО 22 серпня збила 2 дрони «Shahed», більшість ракет РФ не досягла цілей

У ніч на 22 серпня 2024 року російські окупанти завдали удару по Україні, використавши 10 безпілотників типу «Shahed» та кілька ракет.

У ніч на 22 серпня 2024 року російські окупанти здійснили черговий масований удар по Україні, використавши 10 безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed». Ці дрони були запущені з території Курської області та здебільшого спрямовані на позиції Сил оборони України на прифронтових територіях Харківської області. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Трамп боїться повторного замаху: як кандидат у президенти США дбає про свою безпеку

Крім того, ворог застосував протирадіолокаційні ракети Х-31П, які були запущені з повітряного простору над Чорним морем. Також противник завдав удару двома балістичними ракетами «Іскандер-М», які були випущені з Бєлгородської області та тимчасово окупованого Криму.

Завдяки оперативним діям та високій ефективності української протиповітряної оборони, вдалося збити два ударних дрони. Ще два БпЛА були втрачені через локаційні збої та впали самостійно. Активна протидія українських захисників дозволила уникнути досягнення більшості ворожих ракет своїх цілей.

За попередніми даними, під час атаки обійшлося без жертв та серйозних руйнувань. Однак ситуація залишається напруженою, і сили оборони продовжують відстежувати можливі нові загрози.

Нагадаємо, за останню добу ЗСУ знищили 100 безпілотників і 46 артсистем. На ранок 22 серпня, ЗСУ ліквідували 604 140 російських військових.