ВСЕСВІТ

Через нестачу військових, Росія відправляє на захист Курщини “космічні війська”, — БР

Російська армія зазнає великих втрат і відчуває гострий дефіцит особового складу. Щоб заповнити лави, військове керівництво змушене залучати до бойових дій навіть льотчиків і технічний персонал.

Згідно з повідомленням російського видання «Важливі історії», один з підрозділів, який був задіяний для захисту від українського вторгнення в Курську область, є спеціальний мотострілецький полк сформований з військовослужбовців Повітряно-космічних сил (ПКС). Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Україна отримала від Канади більше 5 мільярдів доларів

Згідно з доповіді, мотострілецький полк був сформований у травні 2024 року і підпорядкований Північному угрупованню військ ЗС РФ.

Повідомляється, що особовий склад мотострілецького полку, що входить до складу ПКС включають тих, хто раніше виконував спеціалізовані функції, такі як оператори радіолокаційних станцій раннього попередження і важких бомбардувальних полків дальньої авіації.

Відволікання особового складу з цих раніше пріоритетних сфер, ймовірно, свідчить про постійну нестачу кадрів. Використовуючи їх у ролі піхоти, їх також використовують не за призначенням, що може зменшити спроможність Росії знову захопити територію в Курській області.

Читайте також: Епіфаній закликає митрополита Онуфрія до діалогу й переходу громадян до ПЦУ

“Росія продовжує створювати нові підрозділи і набирати більше особового складу, щоб підтримувати свій підхід до масової виснажливої війни проти України. Високі втрати в результаті означають, що Росія потребує постійного поповнювати особовий склад піхоти на передовій, що майже напевно продовжуватиме обмежувати здатність Росії формувати підрозділи більш високого рівня боєздатності”, — йдеться у розвідці. 

Нагадаємо, у Кремлі готуються до затяжних боїв у Курській області: росіян привчають до «нової нормальності». Влада активно готує населення до життя в умовах «нової нормальності», використовуючи пропаганду для зниження тривожних настроїв і мобілізації громадян.