УКРАЇНА

РФ передислокувала підрозділи з Часового Яру в Курську область

Мета передислокації російських військ — зупинити просування українських військових на російській території.

Військове керівництво Російської Федерації перекинуло деякі військові підрозділи з території Часового Яру на Курщину. Мета — зупинити просування українських військових на російській території.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що військових 11-ї бригади передислокували в Суджу. Проте, ці службовці призначені для заміни або укріплення основних підрозділів. Основні бригади військових РФ залишились в Україні. Фахівці вважають, що військове командування Росії не хоче перекидати своїх бійців з важливих районів Донецької області, через можливе зменшення темпів наступу на цих секторах.

Читайте також: Бутусов знищив справи російських ухилянтів в Суджі: подробиці

З російських джерел відомо, що російське керівництво передислокувало до Курської області частини 30-го мотострілецького полку (72-га мотострілецька дивізія, 22-й армійський корпус, Ленінградський військовий округ), який в середині липня знаходився на півночі Харківської області.

ISW також спиралися на слова українського військового оглядача, який розповідав, що в Курській області діє невизначений підрозділ 4-ї танкової дивізії (1-а гвардійська танкова армія, Московський військовий округ). Проте ймовірно, що даний підрозділ був там до початку операції ЗСУ на Курщині.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін, віддав наказ витіснити українські війська з Курської області до 1 жовтня, при цьому зберігши стратегічну увагу на ключових напрямках Донбасу.