УКРАЇНА

Евакуація з Курської області до України не проводиться, — нардеп

Повернувшись з «відрядження» в Росію, нардеп розповів про ситуацію в Курській області.

З території Курської області в Україну не відбувається евакуація росіян, а мешканці населених пунктів, де не ведуться активні бойові дії, продовжують залишатися у своїх домівках. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив народний депутат від групи «Голос» Роман Костенко, який 12 серпня оголосив, що їде у «відрядження» до Росії.

Читайте також: Україна отримає від Німеччини додаткові чотири IRIS-T

Відвідавши населені пункти Курської області, які перебувають під контролем сил оборони, Костенко зазначив, що жителі регіону, де не ведуться активні бойові дії, продовжують залишатися в своїх будинках, хоча деякі, можливо, виїхали за власним бажанням.

У районах, що знаходяться за українськими силами, бойові дії не ведуться, і люди продовжують там жити. Він також наголосив, що росіяни мають можливість виїхати на територію, контрольовану Російською Федерацією, оскільки немає суцільної лінії фронту. При цьому, за його словами, організованої евакуації не відбувається.

«Якби, мабуть, уже відбувалася якась евакуація, я б про це знав. Але зараз ніякої евакуації не відбувається», – додав нардеп.

Раніше Дмитро Лубінець заявив, що Україна готова прийняти евакуйованих з Курської області, але не очікує масового потоку. Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець запевнив, що Україна готова надати гуманітарну допомогу цивільному населенню Курської області Росії, яке бажає евакуюватися.