ВСЕСВІТ

ЗСУ на межі оточення тисяч російських солдатів у Курській області

Українські сили успішно просуваються в напрямку оточення значного угруповання російських військ у Курській області.

Україна наближається до завершення операції із закриття оточення на річці Сейм у Курській області Росії, де можуть перебувати до трьох тисяч російських солдатів. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Читайте також: В небе над Тернополем после атаки РФ виден черный дым: подробности

З 16 серпня українські збройні сили почали руйнування мостів через річку Сейм на півночі Глушковського району Курської області, що може призвести до блокади російського угруповання. Із західного і південного боку район оточений українською територією.

Росіяни у відповідь встановлюють понтонні мости і створюють «повітряний» міст, а також посилюють оборону на сході. Проте в оточення можуть потрапити від двох до трьох тисяч російських військових.

«Днями ЗСУ звільнили села Снагість і Апанасівка. Від річки Сейм і повного закриття оточення їх відокремлює всього 5 км», — повідомляє Bild.

Читайте також: «Ми не схилимося перед Путіним» Байден у Чикаго підтримав Гарріс і критикував Трампа

Експерт Bild з відкритих даних Юліан Репке підкреслює, що кордон на півдні і заході оточення добре укріплений, але росіяни зіткнуться з труднощами, якщо ЗСУ продовжать наступ зі сходу. Крім того, на заході українські сили зайняли невелику ділянку російської території площею 15 квадратних кілометрів у районі хутора Отруба.

«Російські військові стоять перед вибором: продовжувати оборону або відступати. Обидва варіанти являють собою серйозні загрози для них. Однак важливо зазначити, що ця битва не має вирішального значення, оскільки невідомо, скільки ще сил залишається в України», — зазначив Репке.

Нагадаємо, ЗСУ вдарили по підземному пункту управління ворога на Курщині. Український винищувач завдав ударів по підземному пункту управління військових РФ авіабомбою ААSM Hammer.