УКРАЇНА

Росія запустила фейк, нібито Олена Зеленська закликає жінок йти на фронт

У російських соціальних мережах поширюється фейкова листівка, яка нібито містить заклик від Олени Зеленської до українських жінок вступати до Збройних Сил.

В російських соціальних мережах поширюється листівка із зображенням жінки, схожої на дружину Президента України Олену Зеленську. В тексті вона закликає українських жінок вступати до лав Збройних Сил та йти на війну. Проте насправді листівка, яку поширюють творці фейкових новин, є нічим іншим, як витвором хворої уяви кремлівських дизайнерів. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки на своєму Telegram-каналі SPRAVDI.

Читайте також: Нічний удар по Тернополю: російська атака викликала масштабну пожежу на промисловому об’єкті

“На сайті Міноборони України така «мотиваційна кампанія» відсутня, як і на сторінках у соцмережах оборонного відомства. Також цієї інформації немає ні на офіційному сайті Фундації Олени Зеленської, ні на її сторінках у соціальних мережах”, — йдеться у повідомленні.

Фахівці ЦСК зазначають, що ця фейкова новина є черговою дезінформаційною кампанією Кремля проти Олени Зеленської, спрямованою на те, щоб посіяти недовіру до української влади та України загалом. Експерти закликають громадян довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не піддаватися на подібні фейки.

Нагадаємо, Володимир Путін наказав відбити Курську область до 1 жовтня, але не відступати з Донбасу. Президент Росії Володимир Путін віддав наказ витіснити українські війська з Курської області до 1 жовтня, при цьому зберігши стратегічну увагу на ключових напрямках Донбасу.