УКРАЇНА

Нічний удар по Тернополю: російська атака викликала масштабну пожежу на промисловому об’єкті

Вночі 20 серпня російська авіація здійснила удар по промисловому об’єкту в Тернополі, що призвело до масштабної пожежі.

Вночі під час повітряної атаки Росія завдала авіаудару по промисловому об’єкту в Тернополі. Про це повідомили в обласній адміністрації на брифінгу вранці 20 серпня, передаєм Liga.net.

Читайте також: Путін поїхав до Азербайджану, щоб відволікти увагу від вторгнення ЗСУ в Курську область – ISW

«Близько третьої години ночі ми отримали повідомлення про пожежу на одному з підприємств міста Тернополя. Загоряння [сталося] внаслідок влучання ворожого предмета в одну з ємностей, де зберігалися паливно-мастильні матеріали», – розказав начальник Головного управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей.

На гасіння пожежі було направлено понад 90 рятувальників на 20 одиницях техніки та два пожежні потяги з Тернополя та Львова.

Станом на дев’яту годину ранку пожежу вдалося локалізувати, але не ліквідувати. Обійшлося без жертв.

Читайте також: Понад 1 300 окупантів, 52 артсистеми та 25 ББМ: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу

«Факел піднявся досить високо, і шкідливі речовини пішли в високі шари атмосфери, які розсіюються далі за рухом повітряних мас в напрямку Козови та Теребовлі. Станом на 9:00 перевищень допустимих концентрацій [шкідливих речовин] немає», – сказала на брифінгу гендиректорка Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Чайчук.

Нагадаємо, масована нічна атака: Сили оборони України знищили 28 ворожих цілей. У ніч на 20 серпня 2024 року Сили оборони України знищили 28 ворожих цілей під час масованої ракетної та безпілотної атаки з боку Росії.