ВСЕСВІТ

Путін поїхав до Азербайджану, щоб відволікти увагу від вторгнення ЗСУ в Курську область – ISW

Кремль акцентує увагу на візиті Путіна до Баку, щоб відвернути увагу від ситуації в Курській області.

Президент Росії Володимир Путін відвідав Азербайджан 18 серпня, ймовірно, намагаючись відволікти увагу від українського вторгнення в Курську область і представити себе як незмінно ефективного дипломата. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: Партизани розповіли про значні втрати морської піхоти РФ на Курщині

Путін прибув до Баку 18 серпня з російською делегацією, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова, з дводенним візитом, щоб зустрітися з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим для обговорення російсько-азербайджанських двосторонніх відносин. 

За повідомленнями, делегації обговорили двосторонні енергетичні зв’язки, російськомовні ініціативи в Азербайджані та готовність Росії виступити посередником у мирному врегулюванні між Вірменією та Азербайджаном.

Час цього візиту заслуговує на увагу з огляду на ситуацію в Курській області та постійні зусилля Кремля, спрямовані на применшення масштабів і наслідків українського вторгнення. 

Читайте також: Ізраїль прийняв пропозицію США щодо угоди з ХАМАС

Російські державні ЗМІ зосередилися на поїздці Путіна до Азербайджану, висвітлюючи найдрібніші деталі, ймовірно, частково для того, щоб відвернути увагу від незручної ситуації в Росії, наситивши інформаційний простір вітриною глобальної дипломатичної активності Кремля та його нібито успіхів.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив про підтримку з боку Тейлор Свіфт і був спійманий на фейку. Республіканець поширив згенеровані штучним інтелектом фото, які мали продемонструвати підтримку його кандидатури з боку популярної співачки.