ЗАПОРІЖЖЯ

Роботи виконали на 15%: в Широківській громаді з’явиться підземна школа на 400 дітей, — ФОТО, ВІДЕО

У Петрополі Широківської громади Запорізької області на території одного з закладів освіти будують підземну школу. Будівництво розпочалося півтора місяця тому, воно триває по 12-14 годин на добу.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«В нас виникали певні труднощі, адже буквально в 50 метрах від будмайданчика знаходиться річка. Ми вирили котлован глибиною 4 метри і переконалися, що можемо виконати роботи без водопониження», — розповів голова ЗОВА Іван Федоров.

Вже виконано 15 % робіт. Наступного тижня будуть заливати першу плиту бетоном, що стане основою для «підземної» школи.

«Ми виконали комплекс робіт по влаштуванню ущільненої основи. Після цього провели бетонну підготовку та гідроізоляцію. Зараз виконуємо роботи по армуванню фундаментної плити», — зазначив керівник проєкту Сергій Лаврушко.

Новий об’єкт буде меншим за інші підземні школи в Запорізькій області. Проте він закриє потреби в офлайн-навчанні для всієї Широківської громади. Одночасно тут зможуть навчатися до 200 учнів, а у дві зміни — 400 школярів.

Вартість проєкту склала 68 мільйонів гривень. Завершити будівництво планують у грудні поточного року.

Також коштом державної субвенції для громади закупили два шкільні автобуси. Вони забезпечать підвезення учнів з найвіддаленіших населених пунктів до освітніх закладів, де є укриття.

Наразі в регіоні зводять шість підземних шкіл: дві — в Запорізькому районі, чотири — в Запоріжжі. Будівництво сьомої підземної школи в Запорізькому районі розпочнеться вже наступного тижня. Зведення восьмої заплановано на вересень поточного року.

Нагадаємо, цей навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 до 30 червня 2025. Раніше у Запоріжжі показали, як ведуть роботи на місцях майбутніх підземних шкіл.

Виконали 10 % робіт: як у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують підземну школу, — ФОТО, ВІДЕО


Читайте також:

Російські військові завдали по Запорізькій області 401 удар: є зруйновані будинки та об’єкти інфраструктури

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!