УКРАЇНА

Росія наступає на Донеччині попри Курську операцію, — ISW

Росіяни не полишають спроби захопити Донецьку область, поки ЗСУ проводять операцію на Курщині

Російські окупанти тримають високий темп наступу в Донецькій області, не дивлячись на події у Курській області. Таку тезу висловлюють в Інституті війни.

Про це повідомляє — ISW.

За словами Інституту вивчення війни, росіяни активно наступають на Донеччині й такими діями показують пріоритет наступу на сході, попри ситуацію у РФ. Ворог намагається оточити українських військових на південний схід від Покровська.

Війська РФ просунулися на схід від Покровська біля Гродівки й на південний схід від Покровська біля Миколаївки, Желанного та Орлівки. ISW припускають окупацію Желанного та Орлівки. У звіті зазначається, що росіяни тиснуть механізованими штурмами біля Донецька вже декілька тижнів.

Фахівці Інституту війни спостерігають, що РФ дійсно перекидає деякі свої підрозділи з України. Проте військове командування ворога вважає важливими саме наступальні операції на Донеччині

«ISW продовжує оцінювати, що російське військове командування виводить окремі елементи російських нерегулярних підрозділів з Донецької області для протидії українському вторгненню в Курську область”, — говориться у повідомленні. Проте російські підрозділи залишаються на важливих напрямках Донеччини, щоб зберегти високі темпи наступальної операції.

Раніше повідомлялося, що росіяни наближаються до Покровська, лінія фронту — за 10 км від міста. Керівник МВА наголосив, що російські війська обстрілюють критичну інфраструктуру, житлові будинки, і закликав жителів міста і всієї громади евакуюватися.