УКРАЇНА

Україна може повернутися до графіків відключень світла на наступному тижні

Українців попереджають про можливе повернення графіків відключень електроенергії через очікуване підвищення температури.

Наступного тижня в Україні знову можуть бути введені графіки відключень електроенергії через очікуване підвищення температури і збільшення споживання, про це повідомила заступник міністра енергетики Світлана Гринчук під час виступу на всеукраїнському телемарафоні.

Читайте також: На Львівщині офіцер в стані алкогольного сп’яніння ножем поранив солдата

Гринчук зазначила, що з підвищенням температури може виникнути необхідність повернутися до графіків відключень. Наразі в країні тривають роботи з ремонту та відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від обстрілів.

Заступниця міністра закликала українців дбайливо ставитися до споживання електроенергії та рекомендувала бізнесу розглянути можливість імпорту, щоб знизити ризик відключень.

Читайте також: ISW: Росія будує неефективну систему командування для відбиття наступу ЗСУ в Курській області

Нагадаємо, що з 30 липня погодинні відключення електроенергії для населення і промисловості не застосовувалися. Ситуація в енергосистемі покращилася завдяки зниженню спеки та введенню в експлуатацію додаткових енергоблоків на одній з АЕС. Однак триваючі удари по енергетичних об’єктах з боку Росії можуть знову спричинити дефіцит потужності.

Нагадаємо, в Україні вступив у дію закон про легалізацію медичного канабісу. Він дозволяє використання канабісу для медичних цілей, виключає його з переліку небезпечних речовин, та вводить систему ліцензування і контролю за всіма етапами обігу.