ВСЕСВІТ

Український наступ змушує росіян зміцнювати оборону в Курській області, — ISW

Супутникові знімки підтверджують, що український наступ змушує росіян будувати нові укріплення в Курській області.

Триваючі українські операції в Курській області спричиняють відчутний вплив на оборону, логістику і безпеку в Росії. На комерційних супутникових знімках, отриманих компанією Maxar 12 серпня, видно нещодавно вириту серію польових укріплень, включаючи траншеї і протитранспортні рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов-Рильськ-Глухів (на північний захід від Суджі). Про це повідомляє ISW.

Читайте також: ВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію

На додаткових супутникових знімках, опублікованих 13 серпня і отриманих в період з 6 по 11 серпня, видно нещодавню появу польових укріплень біля траси 38К-024 на південь від Льгова. 

Ці нові укріплення знаходяться приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські війська занепокоєні потенційним продовженням і швидким просуванням української механізованої армії на північ в межах Курської області. 

Російські війська особливо занепокоєні головними автомагістралями і, ймовірно, намагаються упереджувально захистити важливі наземні лінії зв’язку (GLOC), щоб унеможливити маневр українських військ, особливо вздовж трас Е38 і 38К. 

Як повідомляється, українські операції в Курській області також впливають на російську залізничну логістику — Білоруська спільнота залізничників заявила 13 серпня, що її внутрішні джерела повідомляють, що російська державна залізнична компанія «Російські залізниці» повідомила білоруську державну залізничну компанію «Білоруська залізниця» про припинення з 12 серпня руху поїздів з усіх станцій Білоруської залізниці до станцій Орловсько-Курської гілки Московської залізниці у зв’язку з «широкомасштабним оперативним перекиданням військ у напрямку Курської області» та рухом вантажних поїздів для військових логістичних цілей. 

Читайте також: У диверсіях на військових базах Німеччини підозрюють РФ

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков також оголосив про введення надзвичайного стану в Бєлгородській області 14 серпня, що дозволить владі Бєлгородської області обмежувати пересування в районах надзвичайної ситуації, ймовірно, з метою забезпечення російської логістичної підтримки прикордонних районів Бєлгородської області або проведення російських оборонних заходів у Курській області.

Нагадаємо, Україна відкриває гарячу лінію для біженців з Курщини. Росіянам з територій, що перебувають під контролем ЗСУ, пропонують евакуацію та гуманітарну допомогу.