ЗАПОРІЖЖЯ

Роботи виконано на 85 %: як після російського удару відновлюють запорізький будинок по вулиці Миру, — ФОТО, ВІДЕО

В Запоріжжі виконано понад 85 % робіт з відновлення будинку по вулиці Миру, 14, який постраждав внаслідок російського ракетного удару.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Цей будинок є найменш пошкодженим у порівнянні з іншими. Тут відсутні повністю зруйновані оселі, проте 11 квартир все ж потребували ремонту.

«Сьогодні майже повністю готові всі квартири. Від мешканців є незначні нарікання. Це для нас сигнал — провести інспекцію та зробити коригування проєкту. Якщо буде необхідно, виконаємо додаткові роботи», — сказав голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час виїзної наради на обʼєкті.

Наразі завершено основні роботи. Будівельники працюють над утепленням фасадів, встановленням вікон і перегородок, склінням балконів. Також тривають роботи з благоустрою території.

Вартість проєкту — понад 28 мільйонів гривень. Завершити роботи планують до кінця серпня поточного року.

Для тих, хто втратив своє житло, діє місцева програма підтримки. Постраждалі родини отримують щомісячно по 10 тисяч гривень, поки триває відновлення пошкоджених квартир.

Як зазначила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко, на сесії Запорізької міської ради виділили ще п’ять мільйонів гривень для підтримки людей, які не можуть повернутися до своїх осель або отримати сертифікати.

Нагадаємо, 6 жовтня 2022 року будинок на вулиці Миру, 14 був пошкоджений внаслідок масованого російського удару. Один зі снарядів влучила поряд з житловим чотирьохповерховим будинком, внаслідок чого було пошкоджено конструкції фасаду, квартири та балкони 3-4 під’їздів. Також, було ушкоджено мережі водовідведення, опалення, електропостачання.

Окупанти обстріляли Запорізьку область 397 разів: наслідки ворожих влучань 14 серпня, — ФОТО


Читайте також:

У Запоріжжя вивезли музейні експонати з Гуляйполя, яке постійно потерпає від обстрілів, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!