УКРАЇНА

Укрпошта розглядає можливість відкриття відділення в Суджі

Укрпошта готова доставити гуманітарну допомогу на звільнені території Курської області.

Компанія «Укрпошта» готова відкрити поштове відділення у місті Суджа Курської області Російської Федерації, яке контролюється Збройними силами України. Для цього підприємство має отримати інструкції від штабу для роботи на звільнених територіях при Кабінеті міністрів та гарантії безпеки. Про це заявив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Наймасштабніша спецоперація: СБУ взяла в полон понад 100 росіян на Курщині

“Укрпошта готова відкриватися у Суджі за двох ключових умов: перша — це достатній рівень умов безпеки, зокрема для наших співробітників і людей на територіях. Йдеться не про гарантування 100-процентної безпеки, адже і в Україні це сьогодні неможливо, а про прийнятний рівень ризику. Друга — ухвалення відповідного рішення та джерел фінансування”, — заявив Смілянський.

В компанії допускають, що заморожені кошти Російської Федерації можуть бути використані для фінансування пенсій або гуманітарної соціальної допомоги в Курській або Бєлгородській областях. Завдяки відкриттю відділення можна буде доставляти посилки військовослужбовцям і лікарям, які перебувають на окупованих українськими збройними силами територіях.

Нагадаємо, Росія вперше ініціювала переговори щодо обміну полоненими після успіху ЗСУ на Курщині. Після успішного наступу ЗСУ в Курській області Росія вперше з початку повномасштабної війни ініціювала переговори щодо обміну полоненими.