УКРАЇНА

Україна розглядає можливість створення військових комендатур у Курській області — Зеленський

Під час наради за участю керівників української держави президент Володимир Зеленський повідомив про можливість створення військових комендатур у Курській області.

Влада України обговорює необхідність створення військових комендатур у Курській області. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під наради за участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови МВС Ігоря Клименка, главі Мінреінтеграції Ірини Верещук, омбудсмана Дмитра Лубінця та керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Читайте також: ЗСУ знищили російський Су-34 на території Курської області

“Нарада щодо ситуації в Курській області. Обговорили ключові питання. Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур, — повідомив він. 

Глава держави додав, що Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і робить активні кроки на території Росії. 

“Наші сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права”, — додав він.

Нагадаємо, Олександр Сирський заявив, що ЗСУ просунулися на 2 км і взяли в полон понад 100 російських солдатів у Курській області. Українські війська продовжують просуватися в Курській області, взявши під контроль нові території та знищивши противника в населеному пункті Суджа.