УКРАЇНА

Нічна атака на Україну: ЗСУ збили 17 ворожих дронів Shahed

У ніч на 14 серпня 2024 року російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на Україну, запустивши 2 ракети та 23 ударні дрони.

У ніч на 14 серпня 2024 року російські окупанти здійснили масштабну атаку на Україну. Ворог застосував дві керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору Бєлгородської області, а також 23 ударних безпілотних літальних апарати (БпЛА) типу «Shahed», які були запущені з районів Чауда (Крим), Єйськ та Курськ у Росії. Про це повідомив командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ змусив Росію вивести частину військ з України: WSJ

Українські сили оборони оперативно відреагували на загрозу. У протиповітряному бою мобільними вогневими групами, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами радіоелектронної боротьби Повітряних Сил було успішно знищено 17 ворожих БпЛА.
 
Атака відбувалася в різних регіонах України, серед яких Миколаївська, Черкаська, Кіровоградська, Київська, Запорізька, Сумська, Харківська та Житомирська області.

Нагадаємо, Росія вночі “Шахедами” атакувала інфраструктуру на Житомирщині. Вночі на Житомирщині ворог атакував інфраструктурний об’єкт за допомогою дронів-камікадзе.