УКРАЇНА

Україна не претендує на Курську область, але захищатиме своїх громадян — МЗС

Міністерство закордонних справ України заявило, що країна не зацікавлена у поверненні територій Курської області РФ, а зосереджена на захисті життя своїх громадян.

Міністерство закордонних справ наголосило, що Україна не зацікавлена у поверненні територій у Курській області Російської Федерації, а хоче захистити життя своїх громадян, і що операція перешкоджає перекиданню ворогом додаткових підрозділів у Донецьку область та ускладнює їхнє логістичне забезпечення. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий на брифінгу 13 серпня, цитує Інтерфакс-Україна

Читайте також: Суд на Сумщині зобов’язав прочитати «Кобзар» чоловіка з проросійськими поглядами

“На відміну від РФ Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області, ми хочемо захистити життя своїх людей”, — заявив він. 

За його словами, лише з початку літа з території Курської області РФ по Сумській області України було завдано понад 2 000 ворожих ударів, при цьому було використано 255 керованих авіабомб та понад 100 ракет.

«На жаль, в України немає достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів тим озброєнням, яке є, щоб захиститися від цього терору. Немає поки що цих рішень, на яких ми наполягаємо. Тому є конкретно за допомогою ЗСУ проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні ударів», — зазначили в МЗС.

Він зазначив, що Україна досягає «відповідних цілей» у Курській області і буде продовжувати це робити, оскільки це необхідно для безпеки і оборони країни.

Водночас, Тихий підкреслив, що операція в Курській області не дозволяє Росії перекинути додаткові підрозділи в Донецьку область і ускладнює логістику противника.

У міністерстві також заявили, що існують обґрунтовані підозри, що Росія може створювати інциденти, включаючи переодягання російських військовослужбовців в українську форму, щоб сфабрикувати порушення міжнародного гуманітарного права з боку українських сил.

Читайте також: «Так тримати»: сенатори США у захваті від операції ЗСУ у Курській області

«Ми застерігаємо наших партнерів бути готовим до такого розвитку подій, і якщо такі спроби з боку РФ будуть, то бути пильними і не піддаватися на російську пропаганду», — сказав речник.

Нагадаємо, «Слава Україні»: бабусі з Курської області відповіли українським захисникам. Жителі Курської області звернулися до українських військових з проханням про допомогу. Вони розповіли про складне життя під російською окупацією та висловили свою підтримку Україні.