УКРАЇНА

На Львівщині двоє чоловіків намагалися втекти від мобілізації через паркан до Польщі

На Львівщині прикордонники затримали двох чоловіків, які спробували незаконно перетнути державний кордон.

На Львівщині прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон з Польщею. Інцидент стався поблизу загороджувального паркану, розташованого в прикордонній зоні. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. 

Читайте також: Путін перекладає відповідальність на губернаторів за події у Курській області, — ISW

За оперативною інформацією співробітників головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного Карпатського загону, порушники прибули на прикордонну територію на автівці.

Пройшовши кілька десятків метрів, вони натрапили на загороджувальний паркан і спробували його подолати. Один із порушників був затриманий відразу після перетворення паркану, тоді як інший намагався втекти і сховатися. Його виявили у кущах, приблизно за 80 метрів від кордону.

З’ясувалося, що затримані – 33-річний мешканець Донецька та 34-річний киянин – мали намір скористатися послугами переправника. За кожного з них переправнику було переведено 4 500 доларів США на криптовалютний гаманець, з обіцянкою ще стільки ж сплатити після успішного перетинання кордону. Переправник обіцяв зустріти клієнтів поблизу кордону в зазначений день та час, проте на місці не з’явився, через що порушники були затримані прикордонниками.

Читайте також: Росія вдарила по інфраструктурі Сум: в ОВА розповіли про наслідки

На затриманих склали протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), що передбачає відповідальність за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України. Матеріали справи передано до суду для подальшого розгляду.

Оперативники загону продовжують роботу над встановленням всіх осіб, причетних до організації незаконного переправлення осіб через кордон.

Нагадаємо, ГУР опублікувало відео знищення ворожої техніки на Кінбурнській косі. Розвідувально-ударна група «Циклон» провела успішну операцію на Кінбурнській косі.