УКРАЇНА

Національний банк обмежить перекази з картки на карту: що зміниться для українців

Згідно з планами Національного банку України, до кінця тижня буде затверджено нові обмеження на P2P-перекази для фізичних осіб з метою боротьби з тіньовими схемами.

До кінця тижня Національний банк України планує затвердити обмеження на p2p-перекази для фізичних осіб для боротьби з тіньовими схемами. Про це в інтерв’ю «Економічній правді» повідомив голова регулятора Андрій Пишний.

“Я думаю, що зараз ми фіналізуємо остаточне рішення, а наступний тиждень (з 12 по 18 серпня) будемо розглядати його на правлінні”, – повідомив Пишний.

На його думку, анонсувавши ці зміни, НБУ викликав шквал критики та нерозуміння. Під час дискусії представники регулятора зустрілися з волонтерами та пояснили ідею нововведень. На думку Пишного, після цього «градус дискусії знизився».

“Ми комунікували проблематику цих «дропів» не лише як небезпеку для державного бюджету, але і як небезпеку для самих фізичних осіб. Адже, віддаючи свої дані, картку, свій рахунок комусь на стороні, ти несеш відповідальність за усе, що з цим рахунком зробили”, – додав Пишний.

Читайте також: Зеленський вперше підтвердив операцію ЗСУ в Курській області — відео

Національний банк оголосив про обмеження на перекази з картки на картку в липні. На той момент регулятор оголосив про можливість 30 транзакцій на місяць і ліміт у 100 000 гривень. Ці обмеження стосуватимуться лише P2P-переказів, тобто з картки на картку, і не вплинуть на платежі та інші транзакції. Також обмеження не перешкоджатимуть волонтерським зборам, оскільки вхідні перекази залишаються необмеженими. 

Нагадаємо, експерти МАГАТЕ дослідили наслідки пожежі на ЗАЕС. Експерти МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) 12 серпня відвідали градирні станції, щоб ознайомитися з наслідками пожежі, яка відбулася 11 серпня.