ЗАПОРІЖЖЯ

Вночі жителі Запоріжжя бачили північне сяйво: як це було, — ФОТО

У ніч на вівторок, 13 серпня, жителі різних областей України, серед яких і Запорізька, спостерігали північне сяйво. Його можна було побачити разом із метеорним потоком Персеїди.

Про це повідомляє zaxid.net.

Рідкісне для України явище бачили також на території Львівської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської та Сумської областей.

Північне сяйво — це оптичне явище, під час якого відбувається світіння нічного неба. Воно виникає у верхніх шарах атмосфери під впливом потоків заряджених частинок.

Це не єдина небесна подія вночі 13 серпня, адже українці могли спостерігати так званий «зорепад Персеїди» — метеорний потік, який відбувається щороку.

Науковий сайт SpaceWeatherLive повідомив, що напередодні Землю накрив потужний геомагнітний шторм, який спричинив північне сяйво у різних регіонах. Внаслідок шторму його спостерігати також мешканці північних країн — Канади, Фінляндії, Норвегії тощо.

Це явище доволі нетипове для України, втім, лише минулого року українці помітили його щонайменше тричі — у травні, квітні та листопаді. Цього року північне сяйво бачили у травні.

Фото — Олександр Поздняков

Окупанти вдарили по запорізькому селу з авіації та здійснили 126 артобстрілів по шести населених пунктах області


Читайте також:

Точкові удари безпілотниками: українські бійці показали відео знищення окупантів на Запорізькому напрямку

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!